Καρτέλες για Ομάδες Τάξης

Αν στην τάξη σας αξιοποιείτε την ομαδοσυνεργατική μέθοδο, η σημερινή ανάρτηση ίσως σας φανεί χρήσιμη. Πριν μας χτυπήσει η πανδημία και όλοι οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα στα σχολεία (βλέπε αποστάσεις και όλα τα γνωστά), στην τάξη καθόμασταν και εργαζόμασταν πάντα σε ομάδες.

Για να μπορούμε, λοιπόν, να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για τα διαδικαστικά, όπως το ποια ομάδα θα αναλάβει ποιο ρόλο, ποια θα παρουσιάσει τι και με ποια σειρά κλπ. αποφάσισα να τους δώσω το όνομα ενός χρώματος. Έτσι είχαμε στην τάξη τη Μπλε Ομάδα, την Κόκκινη, την Πορτοκαλί κ.ο.κ.

Για την καθεμιά έφτιαξα τη δική της καρτέλα, που την κολλήσαμε μπροστά στο θρανίο της αντίστοιχης ομάδας. Στα παιδιά άρεσε πολύ η ιδέα των χρωμάτων και θα έλεγα οτι ενίσχυσε περισσότερο το αίσθημα του ανήκειν σε μια συγκεκριμένη υποομάδα της τάξης.

Φέτος, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Ελπίζω όμως οτι την επόμενη χρονιά θα έχουμε επανέλθει σε μια κανονικότητα και θα μπορούμε να κάνουμε ξανά δημιουργικές δραστηριότητες στις τάξεις.

Αν θέλετε κι εσείς να εκτυπώσετε τις καρτέλες με τις ομάδες της τάξης, μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το αρχείο μου και να το εκτυπώσετε για προσωπική χρήση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *