Πασχαλινοί Σελιδοδείκτες

Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι ψάχνουμε ιδέες για μικρά δωράκια στους μαθητές μας ή δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί. Μία εύκολη “κατασκευή” που δε χρειάζεται πολλά υλικά είναι οι πασχαλινοί σελιδοδείκτες.

Πώς μπορείτε να τους αξιοποιήσετε:

Αν θέλετε να τους φτιάξετε εσείς για τα παιδιά, προτείνω να τους εκτυπώσετε και να τους πλαστικοποιήσετε για να αντέξουν στο χρόνο. Μπορείτε, όμως, και να αφήσετε τα ίδια τα παιδιά να τους φτιάξουν μόνα τους, αρκεί να έχουν στο σπίτι εκτυπωτή και μικρά χαρτόνια. Θα εκτυπώσουν τις σελίδες, θα κόψουν το περίγραμμα του κάθε σελιδοδείκτη και στη συνέχεια θα τον κολλήσουν σε ένα χρωματιστό χαρτονάκι, για να είναι πιο σκληρός.

Έπειτα, μπορούν να κόψουν ξανά γύρω από το χαρτόνι είτε ακριβώς στη γραμμή είτε αφήνοντας ένα περιθώριο μισού εκατοστού για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο γύρω από το σελιδοδείκτη.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από σελιδοδείκτες που είχα φτιάξει πριν από πολλά χρόνια.

Το αρχείο με τους πασχαλινούς σελιδοδείκτες μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν πατώντας στο κουμπάκι. Παρακαλώ πολύ, αν κάποιος θέλει να κοινοποιήσει το υλικό αυτό, να βάζει σύνδεσμο στην αναρτηση του blog και όχι απευθείας στο αρχείο.


Μπορείτε, επίσης, να βρείτε και σελιδοδείκτες για την… καραντίνα, με αισιόδοξα μηνύματα και ευχές κάνοντας κλικ εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *