Παίζουμε με τα… παραμύθια;

Η σημερινή ανάρτηση δεν είναι καινούρια. Το υλικό που θα σας παρουσιάσω το είχα δημιουργήσει για το παλιό μου blog σχεδόν μια δεκαετία πριν και μάλιστα είναι μέχρι τώρα μια από τις πιο πολυδιαβασμένες αναρτήσεις μου! Πρόκειται για μια πρόταση δραστηριότητας που συνοδεύεται από δωρεάν κάρτες για θεατρικό παιχνίδι με αφορμή αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων για την τάξη σας -και όχι μόνο!

Η ιδέα μου για τη δραστηριότητα αυτή στηρίχτηκε σε δύο πολύ γνωστά και αγαπημένα κλασικά παραμύθια, την Κοκκινοσκουφίτσα και τη Σταχτοπούτα. Πάμε να δούμε πώς παίζεται;

Κατεβάζουμε το δωρεάν αρχείο με τις κάρτες, τις εκτυπώνουμε και τις κόβουμε. Αν θέλουμε, τις πλαστικοποιούμε ή τις κολλάμε σε χαρτόνι για να έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

Στη συνέχεια, τις συγκεντρώνουμε όλες μαζί σε ένα κουτί (ή καλάθι ή ο,τι άλλο θέλουμε) και ζητάμε από το κάθε παιδί να διαλέξει μία και να κάνει ο,τι του ζητείται. Για παράδειγμα, υπάρχει η κάρτα που απεικονίζει ένα μπουκέτο λουλούδια. Η εικόνα αναφέρεται στην Κοκκινοσκουφίτσα, όταν η μικρή αποφασίζει να αλλάξει δρόμο και να περάσει μέσα από το δάσος για να μαζέψει λουλούδια για την άρρωστη γιαγιά της. Επάνω στην κάρτα γράφει:

“Στο δρόμο για το σπίτι της γιαγιάς βρίσκεις μερικά λουλούδια. Σταματάς να τα κόψεις για να τα δώσεις στη γιαγιά!

Το παιδί που τράβηξε αυτή την κάρτα καλείται να προσποιηθεί οτι κόβει λουλούδια από το δάσος. Μπορεί να βάλει λόγια στην αναπαράσταση του,  να αυτοσχεδιάσει ή απλά να κάνει τις κινήσεις. Δε χρειάζεται να το πιέσουμε, το αφήνουμε ελεύθερο να παίξει όπως θέλει.

Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα δύο παραμύθια και να παίξουμε με το καθένα ξεχωριστά ή να παίξουμε με όλες τις κάρτες ταυτόχρονα.Το παιχνίδι αυτό παίζεται ιδανικά σε εξωτερικό χώρο, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για τα παιδιά να τρέξουν. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δεσμευτικό, και μέσα στο σπίτι (ή στην τάξη) γίνονται μικρά θαύματα 🙂 Αν σας άρεσε η ιδέα, τολμήστε να φτιάξετε και δικές σας κάρτες με άλλα αγαπημένα παραμύθια των παιδιών!

Και μην ξεχνάτε “Sharing is caring”, γι’ αυτό αν σας άρεσε αυτή εδώ η ανάρτηση κάντε την pin στο Pinterest ή μοιραστείτε την με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα. Σας ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα σχόλιά σας, μου δίνουν όρεξη να φτιάχνω ακόμα περισσότερα!

Τα λέμε σύντομα!

Αθηνά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *