Πρόσωπο με πρόσωπο

Όσοι διαβάζετε αυτό το blog από το ξεκίνημά του, θα είχατε δει ένα μίνι πρότζεκτ που κάναμε πέρυσι με τους μαθητές μου με θέμα “Σπουδαίοι καλλιτέχνες και επιστήμονες“. Ήταν μια από τις πιο ωραίες στιγμές της σχολικής χρονιάς, γιατί μάθαμε πολλά για σημαντικά πρόσωπα που χάραξαν τη δική τους πορεία και ως θέμα ενθουσίασε ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Όταν έψαχνα το υλικό που θα αξιοποιούσαμε στην τάξη ανακάλυψα πάρα πολλά βιβλία που θα ταίριαζαν σε αυτή τη θεματική. Δυστυχώς δεν “χωρούσαν” όλα στο δικό μας πρότζεκτ, αλλά σκέφτηκα πως ίσως είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει κι εσάς κι έτσι θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.

Ένα από τα βιβλία αυτά είναι το “Πρόσωπο με πρόσωπο” των εκδόσεων Διόπτρα. Ένα βιβλίο που, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν μοιάζει με κανένα άλλο από όσα ήρθαν στα χέρια μου. Βρίσκω την ιδέα του ιδιοφυή και νομίζω πως θα συμφωνήσετε κι εσείς!

Πρόσωπο με πρόσωπο

Στο “Πρόσωπο με πρόσωπο” ο αναγνώστης συναντά 20 σπουδαίες προσωπικότητες, ανθρώπους που ξεχώρισαν για τα επιτεύγματα, τις ιδέες και τις ανακαλύψεις τους. Προσωπικότητες όπως η Μητέρα Τερέζα, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Χριστόφορος Κολόμβος, αλλά και ο Στιβ Τζομπς, η Αντζελίνα Τζολί, ο Νιλ Αρμστρονγκ και πολλοί άλλοι.

Το ιδιοφυές για μένα σε αυτό το βιβλίο είναι το γεγονός οτι παρουσιάζει τα κοινά στοιχεία που έχουν μεταξύ τους τα πρόσωπα αυτά. Γιατί ναι, ακόμα κι αν δεν έζησαν την ίδια εποχή, ακόμα κι αν δεν συναντήθηκαν ποτέ, έχουν κάτι που τα ενώνει.

Πρόσωπο με πρόσωπο

Η παρουσίαση της ζωής τους αλλά και των κοινών τους χαρακτηριστικών γίνεται με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Οι σελίδες είναι αναδιπλούμενες και σε κάθε πλευρά παρουσιάζεται το πρόσωπο του “ζεύγους” με τα κοινά στοιχεία. Έτσι, το βιβλίο ανοίγει για να ανακαλύψεις κάθε φορά και κάτι καινούριο. Δεν είναι τέλειο;

Πρόσωπο με πρόσωπο
Πρόσωπο με πρόσωπο

Το “Πρόσωπο με πρόσωπο” είναι ένα από τα βιβλία που ξεχώρισα τη φετινή χρονιά. Εξαιρετική δουλειά από το συγγραφέα Baptist Cornabas, ενδιαφέρουσα εικονογράφηση από τον Antoine Gorbineau και καταπληκτική – όπως πάντα- η Μαρίζα Ντεκάστρο στη μετάφραση του κειμένου.

Εύχομαι να σας αρέσει η σημερινή πρόταση. Τα λέμε σύντομα,

Αθηνά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *