Να είσαι ο εαυτός σου!

Η σημερινή παρουσίαση είναι αφιερωμένη σε έναν συγγραφέα / εικονογράφο που αγαπώ πολύ, τον Peter Reynolds και στο τελευταίο του βιβλίο. Πρόκειται για το “Να είσαι ο εαυτός σου!”, ένα βιβλίο-ύμνο στην ατομικότητα, την επιμονή και την αξία του να μένεις πιστός σ’ αυτό που είσαι!

Να εισαι ο εαυτός σου

Στο “Να είσαι ο εαυτός σου!” ο συγγραφέας με το μοναδικό του στυλ, μέσα από σύντομα αλλά συνάμα τόσο δυνατά κείμενα και πολύ όμορφες εικόνες δίνει “μαθήματα ζωής”. Μιλά στα παιδιά για την αξία της υπομονής, της γενναιότητας, της τόλμης, της περιέργειας, της αυτοπεποίθησης. Για το πόσο σημαντικό είναι να διαλέγουμε γύρω μας ανθρώπους που μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε, για τη δύναμη του να μην το βάζουμε ποτέ κάτω στις δυσκολίες.

Να εισαι ο εαυτός σου
Να εισαι ο εαυτός σου

Κάθε δισέλιδο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για συζητήσες και προβληματισμό. Συμβουλές χωρίς διδακτισμό, δοσμένες με έναν τόσο γλυκό τρόπο, υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους τη σημασία του να είμαστε πάντα ο εαυτός μας!

Να εισαι ο εαυτός σου
Να εισαι ο εαυτός σου

Όπως και τα προηγούμενα βιβλία του, έτσι και αυτό μου άρεσε πολύ και απέκτησε μια ξεχωριστή θέση στη βιβλιοθήκη μου. Όπως έγραψε και η κ. Μπιρμπίλη στην εισαγωγή της συνέντευξής της με το συγγραφέα “κάποιοι δημιουργοί δεν γράφουν απλώς βιβλία για παιδιά. Δημιουργούν παγκοσμίως επιδραστικά βιβλία τα οποία παρεμβαίνουν με τρόπο σύγχρονο και ευφυή στον ψυχισμό, στη σκέψη και στον τρόπο που προσεγγίζουν οι ενήλικες των κόσμο των παιδιών“. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι και το “Να είσαι ο εαυτός σου” και αξίζει να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και θα το βρείτε εδώ.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε κάποιες δωρεάν δραστηριότητες για το βιβλίο από την ιστοσελίδα του συγγραφέα εδώ (είναι στα αγγλικά).

Στο παρακάτω βίντεο, ο Peter Reynolds διαβάζει το “Να είσαι ο εαυτός σου!”

Τέλος, μην παραλείψετε να δείτε και την παρουσίασή μου για το προηγούμενο βιβλίο του, τον “Συλλέκτη Λέξεων” και τις δραστηριότητες που κάναμε στην τάξη με αφορμή αυτό.

Τα λέμε σύντομα,

Αθηνά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *