Μέλισσες!

Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω σήμερα έχει τίτλο “Μέλισσες” και μπήκε στη ζωή μας το φετινό Πάσχα. Και μάλιστα το αγόρασα όχι για το σχολείο, αλλά για ένα… μεγάλο “παιδί” που έχει λατρεία με τις μέλισσες! Ήταν ένα δώρο- έκπληξη που ήθελα να του κάνω και δεν απογοητεύτηκα με την επιλογή μου. Είχα διαβάσει πολλές κριτικές από άλλες φίλες bloggers για τη συγκεκριμένη έκδοση, αλλά μόνο όταν έφτασε το δέμα με την παραγγελία μου και το άνοιξα κατάλαβα γιατί έχει αγαπηθεί τόσο πολύ.

Καταρχάς ενθουσιάστηκα με το μέγεθος του βιβλίου. Είναι τεράστιο κι αυτό το κάνει πολύ εντυπωσιακό ήδη από την πρώτη ματιά!

Με το που το ανοίγεις, οι υπέροχες εικόνες του, που στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτουν ολόκληρο το δισέλιδο, σε μαγεύουν. Όσα κοσμητικά επίθετα και να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω την εικονογράφησή του δεν θα είναι αρκετά. Το συγκαταλέγω σίγουρα στα πιο όμορφα βιβλία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη βιβλιοθήκη μας.

Το βιβλίο “Μέλισσες” περιέχει όλες τις πληροφορίες που θέλει κανείς να μάθει για το έντομο αυτό. Την ιστορία του, τον τρόπο που ζει, τη βιολογία του, αλλά και ο,τι έχει να κάνει με το επάγγελμα του μελισσοκόμου: εργαλεία, τεχνικές, είδη μελιού ανα τον κόσμο. Είναι μια πανέμορφη και καθόλου βαρετή εγκυκλοπαίδεια!

Περιττό να σας πω οτι ο παραλήπτης του ενθουσιάστηκε με το δώρο και το διάβασε μέσα σε μια μέρα! Κι εγώ δεν θα μπορούσα να μην χαρίσω σε αυτό το τόσο μοναδικό βιβλίο μια γωνιά στο blog μου, για να το γνωρίσετε κι εσείς. Το φαντάζομαι να αξιοποιείται ακόμα και σε project προσχολικής ηλικίας που σχετίζονται με τη μέλισσα, αλλά σίγουρα θα ξετρελαθούν μαζί του και τα μεγαλύτερα παιδιά, που θα μπορέσουν να εκτιμήσουν περισσότερο τις πληροφορίες που θα τους δώσει.

Εύχομαι να σας άρεσε η σημερινή παρουσίαση κι αν οι “Μέλισσες” βρεθούν στο δρόμο σας, ξεφυλλίστε τις και θα με θυμηθείτε.

Τα λέμε σύντομα,

Αθηνά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *