Μπιζζζζ!

Τι συμβαίνει όταν ο πιο σκανταλιάρης μπάμπουρας εισβάλει μέσα σε μια σχολική τάξη την ώρα του μαθήματος; Μα φυσικά, έρχονται τα πάνω κάτω!

Στο νέο τους βιβλίο με τίτλο “Μπιζζζζ!” ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη δημιουργούν μια διασκεδαστική και άκρως ρεαλιστική ιστορία που θα διασκεδάσει τους μικρούς, αλλά και θα ταξιδέψει τους μεγάλους πίσω στα μαθητικά τους χρόνια. Στιγμές ανεμελιάς μέσα στην τάξη, με τους μαθητές να ψάχνουν αφορμή να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν λίγο από το μάθημα. Με λίγα λόγια στιγμές που όλοι μας έχουμε ζήσει.

Λάτρεψα τον τρόπο που στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι προσωπικότητες του κάθε παιδιού. Αποτελεί μια γλυκιά υπενθύμιση του πόσο διαφορετικός είναι ο καθένας από εμάς και μας αποκαλύπτει την ομορφιά που κρύβεται σε αυτή τη διαφορετικότητα. Μου άρεσε, επίσης, ιδιαίτερα η πρωτοπρόσωπη γραφή, που επιτρέπει έτσι σε κάθε παιδί να εκφραστεί και να “ακουστεί” μέσα στην τάξη, αλλά και το γεγονός οτι ο δάσκαλος μπαίνει για λίγο στο παρασκήνιο και δίνει χώρο σε εκείνα μέσα στην ιστορία.

Η δε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη έρχεται και δένει υπέροχα με το ευφάνταστο κείμενο, για να δημιουργήσει άλλη μια καλαίσθητη πρόταση από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Ένα βιβλίο που αξίζει να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας. Διαβάζεται απολαυστικά και μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο ένα ανάγνωσμα που θα διασκεδάσει τους μικρούς αναγνώστες, αλλά και να γίνει τροφή για σκέψη για εμάς τους εκπαιδευτικούς πάνω σε θέματα που αφορούν το σεβασμό της μοναδικότητας κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Ελπίζω να σας άρεσε η σημερινή παρουσίαση.

Τα λέμε σύντομα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *