Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα

Σήμερα διάλεξα να σας παρουσιάσω ένα νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα και μου άρεσε πάρα πολύ! Ο τίτλος του είναι “Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα“. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επίκαιρο βιβλίο που μέσα από τις περιπέτειες τριών ζώων φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το σημαντικότατο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και προσπαθεί να τους καλλιεργήσει ένα αίσθημα ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής.

Ταξιδι στην Αφρικανικη Σαβανα

Η ιστορία ξεκινά με τη Τζούμπα, ένα θηλυκό τσιτάχ που τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να βρει τροφή. Η Τζούμπα αναγκάζεται να ψάξει ένα νέο μέρος για να ζήσει, καθώς το τωρινό σπίτι της, η σαβάνα, απειλείται πλέον από την κλιματική αλλαγή. Στο δρόμο της συναντά έναν βουφάγο, έναν ρινόκερο, αλλά και ένα κοπάδι ελεφάντων και όλοι μαζί συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ταξιδιού τους.

Ταξιδι στην Αφρικανικη Σαβανα
Ταξιδι στην Αφρικανικη Σαβανα

Πρόκειται για ένα βιβλίο πολύ καλογραμμένο. Από την αρχή μπορεί κανείς να καταλάβει οτι οι συγγραφείς του, Τζωρτζίνα Σπύρη (περιβαλλοντολόγος) και Μάνια Ζηρίδη (ψυχολόγος), γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και έχουν έναν ξεχωριστό τρόπο να μιλήσουν στα παιδιά για ένα ομολογουμένως δύσκολο θέμα, καταφέρνοντας -κατα τη γνώμη μου- να τα ευαισθητοποιήσουν χωρίς να τα τρομάξουν. Μου άρεσε, επίσης, ιδιαίτερα το γεγονός οτι μέσα από την ιστορία προβάλλεται πολύ όμορφα η αξία της φιλίας και της συνεργασίας.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πολλές δραστηριότητες προς αξιοποίηση, καθώς επίσης και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ.

Ταξιδι στην Αφρικανικη Σαβανα

Εύχομαι να σας αρέσει και να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας. Τα λέμε σύντομα!

ΥΓ. Δείτε ΕΔΩ κι άλλες δράσεις που κάναμε στο σχολείο με θέμα την Αφρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *