Τα Αμέτρητα

Τα “Αμέτρητα” είναι ένα από τα ΠΟΛΥ ξεχωριστά βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ μου και μου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το λόγο για τον οποίο αγαπώ τόσο τις επιλογές των εκδόσεων Ίκαρος. Η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Αγγελίδου αφηγείται μια ιστορία που σου ζεσταίνει την ψυχή και σου θυμίζει ποια είναι τα πράγματα που τελικά αξίζουν στη ζωή. Με συγκίνησε πολύ, μου θύμισε παραμύθια μιας άλλης εποχής, με γέμισε συναισθήματα…

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην απίστευτα όμορφη εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά που έρχεται και “δένει” με το κείμενο της συγγραφέα και δημιουργούν ένα γνήσιο παραμύθι, με όλη τη σημασία της λέξης.

Το Κοριτσάκι κι ο Παππούς ζούσαν σε μια χώρα που οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι, μ’ όλα τους τα καλά: σπίτια πέτρινα, βρύσες με γάργαρα νερά, ρούχα κεντημένα. Κι όλα τα μετρούσαν. Για να ξέρουν πόσα είχαν.

«Υπάρχουν πράγματα Αμέτρητα, Παππού;» ρώτησε μια μέρα το Κοριτσάκι και κίνησε να τα βρει. Κι όταν ήρθε η ώρα να παντρευτεί, αναζήτησε ένα βασιλόπουλο που να τα καταφέρνει κι αυτό στο μέτρημα σαν και την ίδια. Για να τη βοηθήσει να μετρήσουν τ’ Αμέτρητα.

Εύχομαι να σας άρεσε η σημερινή πρόταση! Τα λέμε σύντομα με περισσότερα βιβλία και ιδέες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *