Μαθαίνω ορθογραφία… ξεμπλέκοντας!

Στη σημερινή ανάρτηση θέλω να σας μιλήσω για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που ανακάλυψα πριν από λίγο καιρό στα κοινωνικά δίκτυα και ήθελα διακαώς να αποκτήσω. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι της εταιρείας “Toubalin” με το ευφυέστατο όνομα “Ξεμπλέκω“.

Το “Ξεμπλέκω” είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν ορθογραφία με τρόπο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό! Επικεντρώνεται στην εκμάθηση των καταλήξεων -η, -ι, -ει και μέσα από διαδραστικό μαθησιακό παιχνίδι τους δίνει την δυνατότητα να τις διακρίνουν και να τις χρησιμοποιούν σωστά, κάνοντας την όλη διαδικασία περισσότερο ελκυστική και φυσικά διασκεδαστική.

Το “Ξεμπλέκω” αποτελείται από 108 εικονογραφημένες κάρτες λέξεων και καταλήξεων. Περιλαμβάνει, επίσης, ένα κουδουνάκι και μπορεί να παιχτεί με 5 διαφορετικούς τρόπους, οι οποίοι περιγράφονται πάρα πολύ αναλυτικά στο βιβλιαράκι οδηγιών.

Ήρωας του παιχνιδιού είναι ο Ξεμπλέκος, ο λιχούδης μυρμηγκοφάγος που λατρεύει να τρώει μυρμηγκογράμματα! Ξεδιπλώνει τη μακριά του μουσούδα και τα μαζεύει ένα ένα, αποθηκεύοντάς τα μέσα σε κουβάρια! Παρέα με τον Ξεμπλέκο και τα μυρμηγκογράμματά του, τα παιδιά μαθαίνουν να τα ξεμπλέκουν όπως αυτός!

Είναι ένα παιχνίδι που μου άρεσε πολύ! Αρχικά, οφείλω να αναφερθώ στην υψηλή του αισθητική, που πάντα μου τραβά την προσοχή. Οι κάρτες είναι φτιαγμένες από πολύ καλής ποιότητας υλικά, η εικονογράφηση είναι πανέμορφη, ενώ η όλη συσκευασία είναι πολύ προσεγμένη και δεν πιάνει καθόλου χώρο.

Βρήκα, επίσης, πολύ έξυπνους και εύστοχους τους διαφορετικούς τρόπους παιξίματος. Άλλοι είναι ευκολότεροι και άλλοι πιο δύσκολοι ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Ταυτόχρονα, οι πολλές επιλογές σε κάνουν να μην το βαριέσαι ποτέ!

Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί άνετα να αξιοποιηθεί τόσο στο σπίτι, όσο και στο σχολείο, είτε πρόκειται για τη γενική τάξη είτε για τμήματα ένταξης. Ακόμα κι αν τα παιδιά δυσανασχετούν ή δυσκολεύονται στην εκμάθηση της ορθογραφίας, με μια τέτοια δραστηριότητα είμαι σίγουρη οτι θα τους φανεί… παιχνιδάκι!

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες και στην ιστοσελίδα της Toubalin. Ελπίζω να σας αρέσει όσο κι εμένα και να σας φάνηκε χρήσιμη η σημερινή παρουσίαση 🙂

Τα λέμε σύντομα με περισσότερες ιδέες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *