Τα φετινά μας αναμνηστικά αποφοίτησης (πατρόν)

Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Μια χρονιά δύσκολη από πολλές απόψεις, αλλά συνάμα όμορφη και δημιουργική. Από χθες το feed μου στο Instagram έχει γεμίσει με πανέμορφες φωτογραφίες από δωράκια και αναμνηστικά που συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα έδωσαν στους μαθητές τους κι έτσι σκέφτηκα να μοιραστώ κι εγώ τα δικά μου, μαζί με το πατρόν για να τα φτιάξετε, αν θέλετε, στο μέλλον.

Η φετινή κατασκευή για τα αναμνηστικά αποφοίτησης μπορεί να ήταν λίγο μπελαδίδικη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαριτωμένο και με αποζημίωσε. Την αρχική ιδέα την ξετρύπωσα από το Pinterest, συγκεκριμένα από εδώ, αλλά δεν βρήκα τίποτε παραπάνω από μια φωτογραφία και δεν γνωρίζω ποια είναι η αρχική πηγή. Έτσι, προσπάθησα να φτιάξω το δικό μου πατρόν βασισμένη στη φωτογραφία.

Ήθελα η κατασκευή να λειτουργήσει σαν μια “κορνίζα” για το αναμνηστικό, ώστε να μπορούν τα παιδιά να το κρεμάσουν στο δωμάτιό τους. Ξεκίνησα, λοιπόν, χωρίζοντας ένα χαρτόνι κανσόν σε 4 ορθογώνια (το καθένα είχε διάσταση περίπου 25 επί 35 εκ). Έπειτα, σχεδίασα τα υπόλοιπα μέρη και έφτιαξα το αναμνηστικό στο Powerpoint.

Η συναρμολόγηση είναι αρκετά απλή, απλώς κόλλησα τα επιμέρους κομμάτια στον βασικό κορμό με υγρή κόλλα. Σχεδίασα τα στοιχεία του προσώπου και τέλος κόλλησα το αναμνηστικό. Εσείς αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε και μια τρύπα στο πάνω μέρος από όπου θα περάσετε κάποια κορδελίτσα για να το κρεμάσετε.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το πατρόν που σχεδίασα για αυτή την κατασκευή. Επίσης, έχω συμπεριλάβει ένα εκτυπώσιμο αναμνηστικό για κάθε τάξη με κενά πεδία ώστε να γράψετε στο χέρι τα ονόματα των δικών σας μαθητών και του σχολείου, σε περίπτωση που θέλετε να το αξιοποιήσετε. Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο από όσα ελεύθερα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Εύχομαι να σας άρεσε η κατασκευή και θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας, αν τη φτιάξετε κι εσείς.

Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση σε όλους!

Αθηνά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *