Η Αμαλία βαριέται

Ψάχνετε ένα βιβλίο με το οποίο να ταυτιστείτε απόλυτα την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών; Σας το βρήκα!
Η ιστορία της μικρής Αμαλίας στο “Η Αμαλία βαριέται” είμαι σίγουρη οτι μοιάζει με την καθημερινότητα πολλών παιδιών το καλοκαίρι, που χωρίς σχολείο και εξωσχολικές δραστηριότητες ίσως κάποιες μέρες έχουν αρχίσει να βαριούνται και δεν ξέρουν με τι να ασχοληθούν.

Η Αλεξία Βερνίκου, ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, και η διεθνώς αναγνωρισμένη εικονογράφος Φωτεινή Τίκκου, δημιούργησαν ένα τρυφερό παραμύθι – αντίδοτο στις στιγμές πλήξης, ικανό να απελευθερώσει κάθε παιδική φαντασία!

Η ιστορία περιγράφει την καθημερινότητα της μικρής Αμαλίας, που κάποιες μέρες της είναι ήσυχες κι άλλες περιπετειώδεις, κάποιες όμορφες και αστείες και κάποιες πολύυυυ βαρετές. Κι αυτό γιατί οι “μεγάλοι” του σπιτιού πολλές φορές δεν έχουν χρόνο να παίξουν με την Αμαλία. Ο καθένας είναι απορροφημένος στις δικές του δουλειές κι έτσι η Αμαλία απογοητεύεται και βαριέται πολύ. Ώσπου της έρχεται μία ιδέα που θα αλλάξει για πάντα τα βαρετά της απογεύματα!

Ένα πραγματικά πανέμορφο παιδικό βιβλίο, γεμάτο χρώματα και φαντασία που θα δώσει έμπνευση και κίνητρο στα μικρά παιδιά για να μη βαρεθούν ποτέ ξανά! Μου άρεσε πάρα πολύ και σας το προτείνω!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *