Η Καπετάνισσα Λιχούδω και ο Ναύτης Αετομάτης

Στη σημερινή ανάρτηση διάλεξα να σας παρουσιάσω ένα βιβλίο από τις Εκδόσεις Δεσύλλας, που έχουν μπει δυναμικά στον χώρο των παιδικών εκδόσεων και ομολογώ πως κάνουν εξαιρετική δουλειά! Ο τίτλος του είναι “Η Καπετάνισσα Λιχούδω και ο Ναύτης Αετομάτης” του Oriol Garcia Molsosa σε μετάφραση του αγαπημένου Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που… ξεχειλίζει από φαντασία και δημιουργικότητα! Διαβάζοντάς το, θυμήθηκα τα δικά μου παιδικά χρόνια, τότε που με τον αδερφό μου δίναμε ζωή σε ο,τι αντικείμενο έπεφτε στα χέρια μας και το μεταμορφώναμε σε χίλια δυο πράγματα για να το αξιοποιήσουμε στα φανταστικά μας παιχνίδια.

Ήρωες της ιστορίας είναι δύο αδέρφια, η Μπόνι και ο Τζακ. Μια μέρα, φτιάνουν ένα καράβι από χαρτόκουτο, που έχει για κατάρτι του ένα ταπεινό σκουπόξυλο, με στόχο να κατακτήσουν τις θάλασσες και να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό. Τι είναι όμως αυτός ο θησαυρός; Χμμμ, αυτό θα το μάθετε, αν διαβάσετε το βιβλίο!

Είναι ένα διασκεδαστικό ανάγνωσμα που προσκαλεί τα παιδιά να ταξιδέψουν στις θάλασσες και να ζήσουν εκπληκτικές περιπέτειες. Δεν θα βαρεθείτε να το διαβάζετε ξανά και ξανά!

Ελπίζω να σας άρεσε η σημερινή παρουσίαση.

Τα λέμε σύντομα,

Αθηνά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *