Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Στη σημερινή ανάρτηση διάλεξα να σας παρουσιάσω μερικές από τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Ψυχογιός που μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες.

Ένας νταής στο σχολείο μας

Θα ξεκινήσω με ένα βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό, ένα θέμα πολύ πολύ σημαντικό που οφείλει να μας απασχολεί και να συζητιέται με τα παιδιά μας.

Τι γίνεται όταν ένας ΝΤΑΗΣ εμφανίζεται στο σχολείο μας; Είναι αρκετό να στεναχωριόμαστε και να τρέχουμε τρομοκρατημένοι να σωθούμε, ή υπάρχει και άλλη λύση; Μπορεί, άραγε, ο ΝΤΑΗΣ να καταλάβει πόσο άσχημα νιώθουν τα θύματά του; Μπορεί να γίνει φίλος μας; Ένα βιβλίο που με ευφυή και παραστατικό τρόπο μιλάει στα παιδιά για τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Επαναστάτριες- Ηγέτιδες

Αν παρακολουθείτε καιρό το blog μου, ξέρετε οτι έχω μεγάλη αδυναμία στα βιβλία για σπουδαίες προσωπικότητες. Πάντα τα αναζητώ και λατρεύω να τα διαβάζω!

Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο αγαπημένες ηγέτιδες των πρώτων τριών τόμων της ευπώλητης σειράς των New York Times ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ, καθώς και έντεκα ολοκαίνουριες ιστορίες που φέρνουν στο φως γυναίκες με θάρρος και όραμα.

Οι “Επαναστάτριες – Ηγέτιδες” τιμούν τη δύναμη των γυναικών, από τη Μισέλ Ομπάμα μέχρι τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, μέσα από όμορφα κείμενα και υπέροχες ζωγραφιές που έχουν φιλοτεχνήσει γυναίκες εικονογράφοι από όλο τον κόσμο.

Ρόζα Παρκς – Για μια θέση στον κόσμο

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ξεχώρισα ένα μυθιστόρημα για τη Ρόζα Παρκς, τη γυναίκα που πρωταγωνίστησε με τόλμη και σθένος στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων στην Αμερική, βασισμένο στα γεγονότα και στην ατμόσφαιρα της εποχής.

Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 1955 όταν η Ρόζα Παρκς αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό επιβάτη. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η πράξη της έδινε στους Αφροαμερικανούς κατοίκους του Μοντγκόμερι στην Αλαμπάμα μια εξαιρετική ευκαιρία να συσπειρωθούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Θα την άρπαζαν ή θα την άφηναν να πάει χαμένη;


Εύχομαι να σας άρεσαν οι επιλογές μου! Τα λέμε σύντομα,

Αθηνά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *