Βιβλία που ξεχώρισα από τις Εκδόσεις Μίνωας

Πριν από μερικές εβδομάδες, οι εκδόσεις Μίνωας κυκλοφόρησαν τα νέα τους βιβλία. Ανάμεσα στους πολλούς τίτλους, ξεχώρισα έξι για να σας παρουσιάσω αναλυτικά.

Ένας κόσμος γεμάτος Σαίξπηρ

Αυτό το βιβλίο το περίμενα πολύ καιρό, καθώς είχα ήδη ενθουσιαστεί με την αντίστοιχη έκδοση για τον Ντίκενς που κυκλοφόρησε πέρυσι. Και δεν με απογοήτευσε! Η μετάφραση της Ιωάννας Μπαμπέτα είναι εξαιρετική, το ίδιο και η εικονογράφηση. Περιλαμβάνει 12 κλασικά έργα του Σαίξπηρ, διασκευασμένα για παιδιά, μεταξύ των οποίων τα Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μακμπέθ, Άμλετ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας κ.α. Το λάτρεψα και πιστεύω πως δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!

Μουσούδα, σ’αγαπώ!

Σειρά έχει ένα πολύ γλυκό βιβλίο με θέμα τη ζωοφιλία. Μπορεί στ’ αλήθεια ένα κυριακάτικο απόγευμα να αλλάξει τη ζωή ενός κουταβιού αλλά και ενός μικρού παιδιού; Μπορεί ένα σκυλάκι να γίνει σημαντικό μέλος μέσα σε μια οικογένεια;

Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα χάδι είναι αρκετά για να δείξει ο τετράποδος Μουσούδας την αγάπη του. Με την επιμονή και την αφοσίωση του μικρού Νίκου, το σκυλάκι ξεκινάει τη νέα του ζωή, διδάσκοντας σε όλους να αγαπούν την ευθύνη και να μη διστάζουν να μοιράζονται.

Η φροντίδα και η υπευθυνότητα χρωματίζονται μέσα σε αυτή την τρυφερή ιστορία, θυμίζοντάς μας πως η ζωοφιλία προάγει τον σεβασμό στη ζωή!

Το μυστηριώδες νησί

Ως παιδί που μεγάλωσε με τα βιβλία του Βερν, πάντα ενθουσιάζομαι όταν βλέπω νέες διασκευές των έργων του και μάλιστα εικονογραφημένες. Η ιστορία στο μυστηριώδες νησί εκτυλίσσεται την εποχή του εμφυλίου πολέμου μεταξύ Βόρειων και Νότιων στην Αμερική, όταν πέντε άντρες, προσπαθώντας να ξεφύγουν με ένα αερόστατο από το πολιορκημένο Ρίτσμοντ, ναυαγούν σε ένα έρημο νησί του Ειρηνικού ωκεανού. Εκεί εκμεταλλεύονται ό,τι τους προσφέρει η φύση κι επιβιώνουν χάρη στην εργατικότητα, τις γνώσεις και την εφευρετικότητά τους.

Ακόμη κι όταν συναντούν εμπόδια, πάντα τα καταφέρνουν. Σαν να έχουν κάποιο μυστηριώδη προστάτη στο νησί, που πάντα τους βοηθά αλλά παραμένει άφαντος. Θα τον ανακαλύψουν, άραγε, κάποια στιγμή;

Η βία κάνει κακό

Άλλο ένα βιβλίο που ανήκει σε μια αγαπημένη μου σειρά, στην οποία η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά.

Στο “Η βία κάνει κακό” η συγγραφέας πραγματεύεται το θέμα της βίας και τις εκρήξεις της και εκφράζει την άποψη οτι ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε είναι να μιλάμε γι’ αυτές. Τόσο απλά!

Ο Γούντι πηγαίνει στο σχολείο

Και θα κλείσω με δύο βιβλία για μικρότερους αναγνώστες, που μου άρεσαν πολύ. Στο πρώτο πρωταγωνιστεί ο Γούντι, ένας αγαπημένος ήρωας των παιδιών. Το σχολείο ξεκινάει και πάλι και η μικρή Μπόνι θέλει να πάρει μαζί της τον αγαπημένο της Γούντι, αλλά και τα τρία Μπιζέλια. Πώς θα εξελιχθεί για όλους η πρώτη μέρα;

Μαθαίνουμε να προσπαθούμε ξανά

Ο Γκίλι έχει να παραδώσει μια εργασία στο μάθημα των Καλλιτεχνικών και ο θείος Γκούφι τον βοηθάει. Όμως γρήγορα απογοητεύεται και θέλει να τα παρατήσει, ώσπου, ξαφνικά, μια απίθανη ιδέα κάνει την εμφάνισή της…

Μέσα από τη σειρά αυτή τα παιδιά μαθαίνουν πολύτιμες για την ανάπτυξή τους έννοιες, όπως ομαδικότητα, συνεργασία και φιλία, καθώς και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους στο πλαίσιο αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *