Τρία βιβλία που ξεχώρισα από τις Εκδόσεις Πατάκη

Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε τρία υπέροχα βιβλία, αυτή τη φορά από τις Εκδόσεις Πατάκη. Πάμε να τα δούμε;

Ο ξένος

Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το μακρινό 1968. Ο συγγραφέας του, Σελ Ρινγκί, μιλά στα παιδιά για την αξία της ενσυναίσθησης και της αποδοχής, αλλά και για τα απολυταρχικά καθεστώτα, τη βία και τους πολιτικούς. Οι σελίδες του λίγες, αλλά τα μηνύματά του σπουδαία και πιο επίκαιρα από ποτέ.

Ένας βασιλιάς και ο λαός του ζουν ειρηνικά, μέχρι την ημέρα που η άφιξη ενός ξένου οδηγεί τη χώρα σε μεγάλη αναταραχή. Αυτός ο ξένος είναι τόσο διαφορετικός, που οι άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν μαζί του. Καταφεύγουν έτσι στην ευκολία της καχυποψίας, η οποία αναπόφευκτα οδηγεί στο γνωστό σενάριο: πολιτικές κορόνες και στρατιωτικές επιχειρήσεις…

Η περιπέτεια ενός ιππότη

Αυτή είναι μια ανατρεπτική ιστορία για τις περιπέτειες ενός ιππότη μοναδικού! Όπως κάθε γνήσιος ιππότης, έτσι κι αυτός έχει ένα άλογο, του αρέσει το διάβασμα και η γυμναστική και θέλει να ελευθερώσει μια φυλακισμένη δεσποσύνη!

Ο γενναίος ιππότης σε περιμένει να ζήσετε μαζί τις περιπέτειές του και να ανακαλύψετε τη σημασία της φιλίας, της καλοσύνης και της γενναιοδωρίας.

Είπε ο κήπος…

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κήπος. Μια ιστορία για τον αρχαίο δεσμό όλων των πλασμάτων, για την ιερότητα των δέντρων, των ζώων και των φυτών, για την αποφασιστική στιγμή, για όσα μπορούμε να κάνουμε τώρα αμέσως.

Ένα ειλικρινά πανέμορφο βιβλίο που αγάπησα πολύ! Το κείμενο της Αργυρώς Πιπίνη παίρνει ζωή μέσα από τις γεμάτο χρώμα εικόνες της Ίριδας Σαμαρτζή και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να σε μαγέψει… Αναζητήστε το!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *