Πάμε Σινεμά;

Τη σημερινή ανάρτηση ήθελα να την ετοιμάσω δυο χρόνια πριν, την πρώτη φορά που υλοποίησα αυτή τη δράση στην τάξη μου, αλλά για κάποιο λόγο το αμέλησα. Την είχα μοιραστεί, ωστόσο, στο Instagram και είχα τη χαρά να δω πολλούς συναδέλφους και συναδέλφισσες να την πραγματοποιούν και στις δικές τους τάξεις! Από τότε, προσπαθώ κάθε χρόνο να κάνω κάτι αντίστοιχο, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, και σκέφτηκα ότι της αξίζει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση και εδώ στο blog μου.

Ο λόγος, φυσικά, για την “Ημέρα Ταινίας” ή αλλιώς… “Πάμε σινεμά;” που αφορά, όπως προδίδει και ο τίτλος της, την προβολή μιας ταινίας στην τάξη. Θα μου πείτε, σιγά την πρωτοτυπία! Όλοι λίγο-πολύ κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά κάτι θα δείξουμε στα παιδιά! Αυτό που είχα θελήσει να κάνω εγώ τότε όμως, ήταν να μεταφέρω την ατμόσφαιρα του κινηματογράφου μέσα στην τάξη, για να αποτελέσει μια όμορφη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριές μου την περίοδο του δεύτερου μεγάλου lockdown, που όλοι είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας και κυριαρχούσε μια θλίψη. Έτσι, λοιπόν, είχα σκεφτεί να τους ετοιμάσω εισιτήρια για την είσοδό τους στο “σινεμά” της τάξης μας, αλλά και ποπ κορν για τον καθένα και την καθεμιά! Μάλιστα, είχαμε συνδέσει την προβολή της ταινίας με ένα σχετικό μάθημα στη Γλώσσα της ΣΤ’ τάξης κι έπειτα κατασκευάσαμε αφίσες για να τη διαφημίσουμε, κάνοντας εξάσκηση στο συγκεκριμένο κειμενικό είδος. Ήταν μια μέρα που ακόμα τη θυμάμαι με χαρά κι ελπίζω το ίδιο και για τα παιδιά!

Φέτος, μέσα στο γιορτινό κλίμα, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο παρέα με τις συναδέλφους μου, Γιώτα και Μαίρη. Την ώρα που οι τάξεις μας είχαν μάθημα ειδικοτήτων, μεταμορφώσαμε σαν πονηρά ξωτικά τη μία αίθουσα σε “κινηματογράφο” κάνοντας τα θρανία στην άκρη και τοποθετώντας στο κέντρο τα καρεκλάκια των παιδιών. Γεμίσαμε ποτηράκια με ποπ κορν, ένα για τον καθένα και εκτυπώσαμε εισιτήρια εισόδου.

Χτυπώντας το κουδούνι για το μάθημα, μία από εμάς κρατούσε τα εισιτήρια και οι άλλες δύο είχαν τον ρόλο του “ταμία”, περιμένοντας στην είσοδο της αίθουσας. Τους μοιράσαμε τα εισιτήρια και τους είπαμε να κατευθυνθούν προς την αίθουσα, όπου θα τους περίμενε μια έκπληξη! Επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός και δεν άργησαν να καταλάβουν τι τους είχαμε ετοιμάσει!! Όταν, δε, είδαν και τα ποπ κορν, ξετρελάθηκαν -μαζί κι εμείς!

Για δύο ώρες παρακολουθήσαμε τη χριστουγεννιάτικη ταινία “Arthur Christmas”, φάγαμε τα ποπ κορν μας και περάσαμε αξέχαστα… Ήταν μια πολύ όμορφη πινελιά για τις τελευταίες μέρες πριν τις διακοπές!

Αν θέλετε να κάνετε κάτι αντίστοιχο και στη δική σας τάξη, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τα εισιτήρια και να τα εκτυπώσετε πατώντας στον σύνδεσμο.

Εύχομαι να σας αρέσει! Καλές γιορτές και καλή ξεκούραση σε όλους και όλες!

Αθηνά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *